Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Alt om funktionerne i Print Composer
Post Reply
Gantzel
Posts: 11
Joined: Thu 22. Jun 2017 12:41
Location: Frederiksberg

Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Gantzel »

Hej alle
Jeg har et problem i Qgis 3.0. Når jeg skal eksportere til PDF bliver mine tekstbokse ikke skaleret, så resultatet bliver en meget lille boks med en meget lille skrift.
Dette problem havde jeg ikke i ver. 2.18.
Er der nogle her der har en løsning på dette problem?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Steen Gantzel

User avatar
Morten Storm
Posts: 17
Joined: Fri 26. Aug 2016 10:57
Location: ARTOGIS a/s, Kolding
Contact:

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Morten Storm »

Hej Steen,
Kan det tænkes, at du har specificeret størrelsen i pixels og ikke i millimeter??
Det ville nemlig give det beskrevne resultat - både i 2.18 og i 3.x... :-)
Bedste hilsner,
Morten Storm, ARTOGIS a/s

Gantzel
Posts: 11
Joined: Thu 22. Jun 2017 12:41
Location: Frederiksberg

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Gantzel »

Hej Morten
Hvor er det lige man ændrer det henne?
Med venlig hilsen
Steen Gantzel

User avatar
Morten Storm
Posts: 17
Joined: Fri 26. Aug 2016 10:57
Location: ARTOGIS a/s, Kolding
Contact:

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Morten Storm »

Hej Steen,
Jeg var vist lidt for hurtig på aftrækkeren der! Jeg læste det i første omgang, som at det var tekst- og symbolstørrelser i forbindelse med labels, du havde problemer med. Og det har jeg selv bokset med - da jeg ikke var opmærksom på forskellen på angivelse i pixels og i millimeter.

Men nærlæsning af dit spørgsmål får mig til at tænke, at det er tekstbokse indsat med text annotation knappen (altså "løse" tekster ovenpå kortet), der driller?? Og det gør de også for mig - i 3.2, men ikke i 2.18! :cry: Desværre!
Bedste hilsner,
Morten Storm, ARTOGIS a/s

Gantzel
Posts: 11
Joined: Thu 22. Jun 2017 12:41
Location: Frederiksberg

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Gantzel »

Hej Morten
Håber der er nogle herinde der har et svar på dette med text annotation boksen!
Vi to kan ikke være de eneste der bokser med dette problem.
Med venlig hilsen
Steen Gantzel

User avatar
Morten Storm
Posts: 17
Joined: Fri 26. Aug 2016 10:57
Location: ARTOGIS a/s, Kolding
Contact:

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Morten Storm »

Hej Steen,

Jeg tænker, det må være en fejl i 3.2. Jeg har i hvert fald lavet en bug report (#19292), så må vi se, hvad der kommer ud af det! ;)
Bedste hilsner,
Morten Storm, ARTOGIS a/s

Gantzel
Posts: 11
Joined: Thu 22. Jun 2017 12:41
Location: Frederiksberg

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Gantzel »

Hej alle
Problemerne med text annotation boksene er løst, det fungerer for mig men det er lidt underligt at det virker.
Jeg tror at det må være en bug eller programeringsfejl.
Det bliver forhåbentlig rettet i en senere version.
Men her er løsningen:
Man åbner sin layout, og går derefter i elementegenskaber og så åbner man udtegning.
Udklip1.JPG
Derefter ændrer man blandingstilstand fra normal til formørk, og så kan man gemme som PDF og annotations boksene vil derefter have normal størrelse.
Dette virker for mig og det ser ikke ud til at ændre noget som helst i ens projekt.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Med venlig hilsen
Steen Gantzel

User avatar
Morten Storm
Posts: 17
Joined: Fri 26. Aug 2016 10:57
Location: ARTOGIS a/s, Kolding
Contact:

Re: Qgis ver. 3.0 Skalering af tekstbokse fejler

Post by Morten Storm »

Hej Steen,

I'll be damned!! Du har fuldstændig ret (og godt set i øvrigt).

Så har vi da en work around, indtil fejlen er rettet! Jeg har meldt din observation videre i QGIS bug report'en! :)
Bedste hilsner,
Morten Storm, ARTOGIS a/s

Post Reply