Side 1 af 1

Eksport til PDF: Gennemsigtighed fungerer ikke!

: tirs 14. nov 2017 14:27
af rkcha
Vi har brug for at kunne eksportere kort til PDF og som indeholde transparens i lagene. QGIS kommer med en fin meddelse ("Advanced composition effects such as blend modes or vector layer transparency are enabled in this project, which cannot be printed as vectors. Printing as a raster is recommended.")om at det ikke kan lade sig gøre (kortet bliver eksporteret som raster), men er der nogle der kender historien bag evt. kan svare på om der bliver arbejdet på en løsning - eller som kender en brugbar workaround? Vores planlæggere undrer sig over at flere af kortene til den kommende kommuneplan mildest talt ikke er specielt pæne hvilket er drønærgeligt når man nu godt vil blære sig lidt med QGIS :).

Christian

Re: Eksport til PDF: Gennemsigtighed fungerer ikke!  Topic is solved

: fre 24. nov 2017 11:02
af Jack_A
Hej Christian,
Fejlen i får er logisk, når man bruger composition effects i QGIS så ligger den laget i din pc's hukommelse og redigerer udtegningen i QGIS, dermed er dataene ikke vektorer mere, men et raster som QGIS har lavet. Dette raster justeres hele tiden af QGIS så opløseligheden passer til din skærm og det aktuelle zoom niveau.
Hvis i skal have eksporteret WMS tjenester med transparens er det vigtigt at i requester dem som PNG og ikke JPEG... Der er et flueben man kan sætte i WMS indlæsnings vinduet. Nogle WMS opsætninger supporterer ikke transparens, QGIS kan i nogen tilfælde indstilles til at tolke en farve værdi som null data, dette kan findes under lagets egenskaber.
Dertil kan man også sætte DPI (opløsningen) på pdf eksporten, prøv at skrue lidt på den parameter og se om der ikke er forskel, som regel bruger jeg 600 eller derover, de fleste printere kan printe 600x600, 600x1200 eller 1200x1200 dpi idag. Husk at en fordobling af dpi vil medføre en 4x større pdf fil.

_Jack

Re: Eksport til PDF: Gennemsigtighed fungerer ikke!

: man 27. nov 2017 17:30
af benjaminthalkier
Hej Christian,

Bare for at føje til ovenstående (og sandsynligvis fyldestgørende) svar; du kunne som alternativ eksportere lagene separat, og så ordne transparens i et andet billedredigeringsprogram? Programmet GIMP kunne være et fint (og open-source) sted at starte.

Vh.
Benjamin