GEOKODER

Alt om plugins i QGIS. Måske er der brug for underkategorier her?
Post Reply
Peter
Posts: 16
Joined: Wed 2. Mar 2016 11:29
Location: Odense Kommune

GEOKODER

Post by Peter »

GIS Group har opdateret deres Geokoder-plugin til nyeste QGIS (2.18)
Geokoderen bruger de gældende adresser i AWS Suiten.

Se vejledning
https://web.archive.org/web/20160910063 ... -til-qgis/

Peter
Posts: 16
Joined: Wed 2. Mar 2016 11:29
Location: Odense Kommune

Re: GEOKODER

Post by Peter »

Hvem vil være med til at videreudvikle og sponsorere Geokoderen.

Geokoderen kunne forbedres med:
  1. En interaktiv funktion, der giver mulighed for at stoppe processen ved adresser som ikke matcher
  1. Mindre følsomhed overfor syntaxfejl og encoding. Måske i kombination med Anders Barfods "adressevasker" https://github.com/danielarnason/Adressevasker
  1. Fejlrettelse - hvis der er et rasterlag åbent inden plugin startes dør hele QGIS

Kristoffer2409
Posts: 19
Joined: Fri 17. Jun 2016 09:19
Location: Furesø Kommune

Re: GEOKODER

Post by Kristoffer2409 »

Hej,

I FynBus har vi brugt geokoderen rigtigt meget over det seneste år til halvandet.

Jeg ser følgende ting, som kan forbedres, udover de glimrende forslag, som Peter er kommet med:

- Mulighed for at vælge en batch-funktion
- Fuld valgfrihed over, hvilke kolonner man ønsker medtaget i attributtabellen i den geokodede fil (for nuværende medtages alle)
- Mulighed for selv at navngive outputfilen
- Mulighed for at kunne eksportere direkte til en spatial database
- En tæller der tæller, hvor mange rækker der er blevet geokodet ud af det samlede antal rækker (dette kan i dag ses, når man åbner python console, men funktionen kunne vel indbygges i plugin'et)

Jeg håber, at der er andre der kan give nogle gode input!

Vh Kristoffer

daniel.arnason
Posts: 29
Joined: Tue 8. Mar 2016 10:35
Location: Slagelse kommune

Re: GEOKODER

Post by daniel.arnason »

Jeg vil gerne være med til at videreudvikle på Geokoderen. Jeg har ikke nogen penge til at sponsorere, men kan muligvis bidrage med lidt Python know-how :)
Daníel Örn
Egedal kommune

daniel.arnason
Posts: 29
Joined: Tue 8. Mar 2016 10:35
Location: Slagelse kommune

Re: GEOKODER

Post by daniel.arnason »

Hvor er det man kan finde plugin'et? Synes ikke, at linket virker længere
Daníel Örn
Egedal kommune

Peter
Posts: 16
Joined: Wed 2. Mar 2016 11:29
Location: Odense Kommune

Re: GEOKODER

Post by Peter »

Måske er det fordi GIS Group hedder ViaMap nu. :)
Det er muligt at hente deres plugin i QGIS' repository http://gisgroup.eu/plugins.xml

daniel.arnason
Posts: 29
Joined: Tue 8. Mar 2016 10:35
Location: Slagelse kommune

Re: GEOKODER

Post by daniel.arnason »

Mange tak! :)
Jeg synes, at det kunne være sjovt at prøve at forbedre plugin'et, med nogle af de inputs I nævner. Som sagt, så har jeg desværre ikke nogen penge til at skyde i udviklingen, men jeg vil gerne prøve selv :)
Er der nogen, der har lyst til at kæmpe lidt med Python?
Daníel Örn
Egedal kommune

Kristoffer2409
Posts: 19
Joined: Fri 17. Jun 2016 09:19
Location: Furesø Kommune

Re: GEOKODER

Post by Kristoffer2409 »

Hej igen,

Jeg har stadig Python-programmering på min to-learn-liste :-).

Men jeg kan bidrage med et par ønsker mere ;-)
- Når en liste er geokodet outputter Geokoderen en txt-fil med en liste over de adresser som geokoderen måtte gætte sig frem til. Her kunne det være rart at denne txt-fil ikke blot hed 'ugyldige adresser' men fik et unikt navn, som fx. 'ugyldige_adresser_(inputfilnavn)'. Som det er nu overskrives txt-filen hver gang en ny liste geokodes, hvis den altså ligger i samme bibliotek
- Det kunne være fedt, at man kunne vælge (fx ved et flueben), at en output-fil placeres i samme mappe som inputfilen ligger

Håber, at der stadig er fremdrift i udviklingen af Geokoderen.

Vh Kristoffer

Post Reply