QGIS clip får ikke alt med

Funktioner og processering relateret til vectordata
Post Reply
Ellebjerg
Posts: 29
Joined: Thu 3. Nov 2016 14:31
Location: Hvidovre Kommune

QGIS clip får ikke alt med

Post by Ellebjerg »

Jeg har brugt Geoprocessing tool Clip til at klippe et lag med en bufferpolygon, men som det fremgår af det fremgår af billedet, er det ikke hele det klippede lag (rødt), som kommer med i klippet (blåt).
Clip error.PNG
Mit bedste bud er, at QGIS kløjs i datamængden. Er der andre bedre forklaringer?

Hvis det er datamængden, vil jeg meget gerne have et bud på, hvad jeg kan gøre ved det. Det oprindelige lag er i forvejen et klip fra den nationale støjkortlægning fra 2012, som omfatter Hvidovre og nabokommunerne.

Vh Lars
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Danny Morck
Site Admin
Posts: 97
Joined: Mon 29. Feb 2016 22:35
Location: Herlev
Contact:

Re: QGIS clip får ikke alt med

Post by Danny Morck »

Jeg har desværre selv oplevet det samme. Er der tale om multipolygoner? I så fald har jeg haft held med først at merge dem først til en samlet polygon.
Bestyrelsesmedlem
QGIS Brugergruppe Danmark
GIS, IoT & Data, Ballerup Kommune

bvthomsen
Posts: 23
Joined: Fri 11. Mar 2016 22:48
Location: AestasGIS Danmark
Contact:

Re: QGIS clip får ikke alt med

Post by bvthomsen »

Har du undersøgt om det polygonerne i det originale lag er fejlbehæftet ?

(Jeg tror ikke, at mængden er afgørende)

Prøv at køre laget igennem "Topology checker" plugin'et og ret evt. fejl

Ellebjerg
Posts: 29
Joined: Thu 3. Nov 2016 14:31
Location: Hvidovre Kommune

Re: QGIS clip får ikke alt med

Post by Ellebjerg »

Det er formentlig fejl i polygonerne, der giver problemerne. Topology checker finder 103 af slagsen, så der er noget at se på. Men jeg skal vist finde en temmeligt meget kraftigere pc først, for jeg kan stort set ikke arbejde med QGIS, når disse data er indlæst.

Post Reply