Problemer med brug af QGIS

Spørgsmål og svar om alt i QGIS3
Post Reply
AnnaBrox
Posts: 1
Joined: Wed 30. Oct 2019 18:19

Problemer med brug af QGIS

Post by AnnaBrox »

Hej :-),
Jeg håber at jeg skriver det rigtige sted, jeg er blevet henvist hertil med link af Customer Service fra QGIS' hjemmeside.
Vi er en række elever på Syddansk Universitet, som skal bruge programmet til et fag, men der er en række af os som har problemer, primært folk som bruger MAC. Først og fremmest når vi åbner programmet (3.8 versionen) kommer denne fejlmeddelse frem "Authentication System: DISABLED. Resources authenticating via the system can not be accessed", vi har ingen plugins og når man forsøger at administrere dette står bare at der ingen python support er (selvom python-programmet er downloadet). Geopackage-delen mangler også. Jeg håber mine forklaringer giver mening, jeg er desværre ikke særlig IT-kyndig, men så håber jeg at der er nogen som kan hjælpe.

pergraumoller
Posts: 3
Joined: Mon 30. Jul 2018 13:47

Re: Problemer med brug af QGIS

Post by pergraumoller »

Jeg er underviser for disse historiestuderende, som skriver om det problem, de har med installation af QGIS på deres mac-computer.
Reelt betyder det - når ca. 1/3 af de studerende på et hold (hvilket nok er typisk på HUM) har mac -, at jeg ikke kan gennemføre gis-undervisning, i hvert fald ved brug af QGIS. Programmet lover, at det kan installeres på mac, men det kan det reelt ikke - som status er nu. Vi har søgt efter mulige løsninger, men ikke fundet nogle brugbare.
Jeg håber, at nogen kan hjælpe.
En frustreret historiker, der selv bruger PC og gennem mange år har brugt GIS og gerne vil dele af sin erfaring.

bvthomsen
Posts: 25
Joined: Fri 11. Mar 2016 22:48
Location: AestasGIS Danmark
Contact:

Re: Problemer med brug af QGIS

Post by bvthomsen »

1) Prøv at opgradere til 3.10. Jeg har lige været med-underviser på et QGIS kursus på Skovskolen, KU, hvor ingen Mac brugere havde det omtalte problem ved brug af QGIS 3.10

Prøv også at læse denne kommentar på stack exchange: https://gis.stackexchange.com/questions ... -resources.

Mit gæt er, at "problem" mac'ene mangler en installation af nogle specifikke sikkerheds systemer, som QGIS 3.8 (og måske ikke 3.10) gør brug af på Mac.

Pakken i *linux* miljøet hedder: "qca-ossl". Jeg ved desværre ikke hvordan man installerer denne på Mac

Post Reply