OSGeo4W v2 - installation fejler

Spørgsmål og svar om alt i QGIS3
Post Reply
Ellebjerg
Posts: 34
Joined: Thu 3. Nov 2016 14:31
Location: Hvidovre Kommune

OSGeo4W v2 - installation fejler

Post by Ellebjerg »

Er der andre end mig, der oplever problemer med den nye OSGeo4W Network Installer?

Jeg har forsøgt at bruge den på tre forskellige pc'er, første gang i sommer, og senest for et par uger siden. På den ene pc havde jeg først afinstalleret QGIS og så vidt muligt renset ud i relaterede filer, som det er angivet på qgis.org. De to andre var leveret friske fra IT-afdelingen. I alle tre tilfælde fejlede installationen.

Den fejlede ikke sådan at forstå, at jeg fik en fejlmeddelelse, men den blev bemærkelsesværdigt hurtigt færdig, og det er ikke efterfølgende muligt at starte hverken QGIS 3.20 eller 3.16 (LTR). Hvis jeg prøver med bat-filen, får jeg en fejlmeddelelse om, at den ikke kan finde exe-filen, til trods for, at bat-filen peger på korrekt mappe og filnavn, og forsøger jeg direkte med exe-filen, sker der bare ikke noget.

Er der andre, der har samme problem? Jeg er begyndt at spekulere på, om der er et eller andet i kommunens it-setup, som spænder ben for installationen.

Vh Lars

Ellebjerg
Posts: 34
Joined: Thu 3. Nov 2016 14:31
Location: Hvidovre Kommune

Re: OSGeo4W v2 - installation fejler

Post by Ellebjerg »

Efter mange genvordigheder har vi fundet frem til, at det var kommunens ransomware-beskyttelse, som blokerede for qgis-ltr-bin.exe og qgis-bin.exe. Efter at de to filer er blevet whitelistet, virker installationen fint.

Post Reply