Indlæsning af MSSQL lag gennem PostGre i QGIS

Integration med QGIS
User avatar
Roman Varinsky
Posts: 32
Joined: Fri 11. Mar 2016 09:47
Location: Munkebo
Contact:

Indlæsning af MSSQL lag gennem PostGre i QGIS

Post by Roman Varinsky »

Kære forum.

Jeg har oprettet en foreign data wrapper mellem min LOIS-database (MSSQL) og PostGreSQL. Jeg får problem ved indlæsning af disse lag gennem PostGreSQL-forbindelse i QGIS. Lagene kan ses, men ikke indlæses (fejl vedhæftet). Ved håndtering via DB-styring kan lagene ikke ses.
Har nogen en ide hvad er gået galt?

Mvh Roman
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
GIS-koordinator
Kerteminde Kommune

Anders Barfod
Posts: 37
Joined: Tue 15. Mar 2016 10:39
Location: Købanhavn

Re: Indlæsning af MSSQL lag gennem PostGre i QGIS

Post by Anders Barfod »

Har du husket kolonne med unikt nummer? Du kan evt. lave view i PostgreSQL, som henviser til din wrapper-tabel eller lave view i LOIS som har id kolonnen.

I MSSQL kan den generes med

Code: Select all

SELECT ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY (SELECT 0)) as fake_id, *
FROM table_foo
I PostgreSQL:

Code: Select all

SELECT ROW_NUMBER() OVER() as fake_id, *
FROM table_foo

User avatar
Roman Varinsky
Posts: 32
Joined: Fri 11. Mar 2016 09:47
Location: Munkebo
Contact:

Re: Indlæsning af MSSQL lag gennem PostGre i QGIS

Post by Roman Varinsky »

Hej Anders.

Svaret er både ja og nej.
Jeg har importeret en del spatialle tabeller fra LOIS (MSSQL) som i PostGreSQL optræder som eksterne tabeller. Dem kan jeg ikke tilføje et row_number(), eller kan jeg? Men det er måske ikke så vigtigt, da jeg kan indlæse dem direkte via en MSSQL-forbindelse.
Det hvad jeg synes er værre, er de spatialle views som kombinerer data fra begge kilder (MSSQL, PostGreSQL), som for eksempel hvor mange børn er der i vores skoledistrikter. Her har jeg lavet det nummer med row_number(), og det er lykkedes mig at tilføje laget i QGIS, selvom det altid forespørger et Object-id. Kan man gøre noget der? -Jeg kunne læse mig frem til at andre også anbefaler row_number(). Hvordan gør I i Ballerup?

Mvh Roman
GIS-koordinator
Kerteminde Kommune

Anders Barfod
Posts: 37
Joined: Tue 15. Mar 2016 10:39
Location: Købanhavn

Re: Indlæsning af MSSQL lag gennem PostGre i QGIS

Post by Anders Barfod »

På grund af persondata m.m. holder vi vores postgresql database fri for personfølsomme data, så vi ikke behøver at logge det der sker i den. Savner selvfølgelig muligheden for at kunne kombinere og forespørge i data med SQL. Når vi laver analyser som den du nævner, plejer vi at gøre det direkte i QGIS som så trækker på data fra både Postgres og MSSQL.

Post Reply